MSI tablet odstartuje tento rok za 500 dolarů

29. 1. 2010 03:54    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

V poslední době všechny sdělovací kanály zaplavuje Apple se svým iPadem, ale je dobré nezapomínat i na ostatní výrobce těchto přístrojů, které mají vyplnit mezeru na trhu mezi notebooky a smartphony.

MSI tablet odstartuje tento rok za 500 dolarů

Toto MSI bylo poprvé spatřeno na CESu. Display je 10 palcový a architektura je postavena na čipové sadě Nvidia Tegra 2, což znamená velice vysokou výdrž na baterie a dostatečný výkon pro přehrávání HD videa, hraní jednoduchých her či surfování po internetu. Společnost MSI navíc v poslední době učinila veliký pokrok ve vzhledu a kvalitě svých zařízení, takže má šanci se na trhu prosadit.

Nové MSI by se mělo začít prodávat v druhé polovině tohoto roku za cenu kolem 500 dolarů, což je jen o něco málo méně, než bude požadovat společnost Apple za svůj základní iPad. Bude velice zajímavé, jak si tyto konkurenční produkty povedou. Zatím je známo, že MSI poběží na OS Android zatím co iPad bude využívat iPhone OS. Navíc MSI nabídne HD video 1080p, zatím co iPad konkuruje pouze rozlišením 720p při použití display 1024x768. V tuto chvíli je také jisté, že MSI zvládne multitasking a android by si také měl poradit s Adobe flash.

Otázkou tak zůstává další vybavení, které je zatím neznámé.

Krátké zprávy

Diskuse