Acer neplánuje konkurenci pro iPad

3. 2. 2010 01:09    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vojtěch Uhlíř

Nedávno nám firma Apple představila svůj zbrusu nový produkt iPad. Jako snad každý nový výrobek této firmy vyvolal mezi spotřebiteli, ale i výrobci počítačových součástek nemalý rozruch. Společnosti jako Asus, MSI, Dell či HP to nenechalo v klidu, a tak i oni plánují v průběhu toho roku vydat své vlastní tablety a uzmout si pro sebe část budoucího potenciálního trhu.

Acer neplánuje konkurenci pro iPad

Směrem od Aceru jsme ale zatím neslyšeli žádné zprávy ohledně vydávání nových tabletů. Samotný šéf společnosti vysvětloval proč: "Naší prioritou jsou stále notebooky a mini notebooky, trh s tablety přenecháme ostatním. Technicky vzato, vyrábět tento druh přístroje by pro naší firmu neměl být vůbec problém. Zde však nejde pouze o samotný přístroj jako takový. Apple se svými iTunes a podobnými službami pokrývá celé spektrum podpory a zábavy pro uživatele tohoto zařízení. My tyto multimediální a distribuční kanály nemáme, tudíž bychom nemohli obdobně zajistit, že například filmy, hudbu, video, eBooky si jednoduše uživatel stáhne několika kliknutím. Proto se na tento trh nebudeme vůbec soustředit."

Uvidíme v budoucnu, zda Acer zůstane opravdu tak chladný vůči tomuto segmentu trhu nebo za nějaký čas se přeci jen nechá zlákat a představí nějaký obdobný produkt.

Zdroj: liliputing

Krátké zprávy

Diskuse