Testovací verze Windows 7 a Server 2008 končí

12. 2. 2010 00:02    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vojtěch Uhlíř

Neomezené fungování testovací verze operačního systému Windows 7 a serverového operačního systému Windows Server 2008 R2 se chýlí ke konci. Od poloviny února budou uživatelé Release Candidate verze obou systémů průběžně informováni o blížícím se ukončení platnosti testovacích verzí, a od 1. března se pak produkty v testovací verzi začnou každé dvě hodiny restartovat. Při restartování systému přitom nebude docházet k automatickému uložení dat, a je tedy nutné s touto skutečností počítat. Po 1. červnu pak systémy uživateli umožní pouze zálohu dat.

Testovací verze Windows 7 a Server 2008 končí

Při přechodu ze systému Windows 7 RC mohou uživatelé použít nástroj "Migrace profilu uživatele" (Windows Easy Transfer), který umožňuje přenést soubory a nastavení do jiného umístění před instalací systému Windows 7.

Vedle ukončení platnosti testovací verze systému Windows Server 2008 R2 dochází od 1. července také k ukončení životního cyklu a podpory serverového operačního systému Windows Server 2000. Po tomto datu nebudou mít uživatelé tohoto systému přístup k bezpečnostním a dalším aktualizacím.

Krátké zprávy

Diskuse