Panasonic představuje obrněný tablet Toughbook H1

15. 2. 2010 00:19    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Zájemci o tablet počítač s vysokými nároky na odolnost a spolehlivost, se mají na co těšit. Panasonic pro ně totiž připravil tablet Toughbook H1 určený pro nasazení v náročných podmínkách. Tomu odpovídá i certifikace normami MIL-STD-810G a IP65, které mimo jiné zaručují i zachování plné funkčnosti při pádu z výšky menší než 1,8 metru či možnost používání za jakéhokoli počasí.

Panasonic představuje obrněný tablet Toughbook H1

Přístroj s 10ti palcovým displejem a hmotností 1,55 kg je vybaven procesorem Intel Atom Z540 s frekvencí 1,86 GHz, 2 GB paměti RAM a operačním systémem Windows 7. Pro ukládání dat je využit SSD disk s kapacitou 64 GB. Konektivitu zajistí 3G modem a Wi-Fi. Se standardně dodávanou baterií vydrží přístroj pracovat až 6 hodin (součástí balení by měly být dvě baterie).

Z méně standardní výbavy je možné zmínit GPS, 2D a 1D čtečku čárových kódů nebo RFID čtečku. Pro zabezpečení je možné využít čtečku otisků prstů nebo SmartCard. Užitečné by mohla být také funkce přisvícení realizovaná dvěma LED diodami. Počítač by měl být dostupný v březnu za cenu od 3379 USD (64 900 Kč bez DPH).

www.notebookreview.com

Krátké zprávy

Diskuse