Acer uvedl mini notebook Aspire One 532G s grafikou NVIDIA ION

16. 2. 2010 00:13    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Společnost Acer oznámila, že hodlá uvést na trh modernizovaný netbook Aspire One 532G. Vzhledově bude nejspíše prakticky stejný jako již prodávaný model Aspire One 532H, ale nově bude obsahovat grafiku NVIDIA ION, čímž se stane jedním z prvních 10 palcových mini notebooků osazených touto grafikou (konkrétně NVIDIA ION 2).

Acer uvedl mini notebook Aspire One 532G s grafikou NVIDIA ION

V tuto chvíli nebyla platforma NVIDIA ION 2 ještě oficiálně představena, ale jelikož Acer vypustil do světa informace o Aspire One 532G, tak je vysoce pravděpodobné, že NVIDIA tak učiní v tomto týdnu na Mobile World Congress.

Tisková zpráva společnosti Acer není výslovným odkazem na chipset ION 2, ale pojednává o next-generation chipsetu NVIDIA GPU ION s 512 MB vyhrazené paměti. Současná technologie ION využívá procesor Intel Atom a nahrazuje integrované grafické karty Intel řešením od NVIDIE. To není možné na počítačích s Intel Atom Pine Trail jako Aspire One 532G, protože grafická karta a procesor jsou spolu na jednom kusu silikonu. Místo toho chce ION 2 spárovat Intel Atom N450 s přepínatelnou grafickou kartou, která umožní sledování 1080p HD videa na mini notebooku.

Bohužel v současné době není známa další specifikace, ale dá se domyslet, že rozměr obrazovky bude 10,1 palců s rozlišením 1366x768 pixelů, jelikož tisková zpráva zmiňuje přehrávání 720p HD videa na displeji a 1080p přes HDMI.

Zdroj: http://www.liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse