Nové externí optické mechaniky ASUS

17. 2. 2010 03:44    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Společnost ASUS představila nové externí mechaniky, které se připojují prostřednictvím USB 2.0. Jako první zaujmou svým vzhledem, což ale není jediná novinka. Nové mechaniky přinášejí funkci ASUS BluTuner, která nabízí pět úrovní jasu displeje při čtení Blu-ray disků nebo čtení či zápisu DVD a CD médii.

ASUS SBC-06D1S-U

POI

Tato tenká mechanika zvládá číst Blu-ray disky šestinásobnou rychlostí. Používá technologii True Theater High Definition (TTHD), která vylepšuje kvalitu přehrávání videa a poskytuje HD kvalitu při přehrávání DVD. Výsledkem by měl být ostřejší a plynulejší obraz a snížení ruchů na pozadí.
Dále tato mechanika umožňuje pomocí šifrování chránit celé médium nebo jen některé soubory přednastaveným heslem.

ASUS SDR-08D1-U

POI

Tato mechanika by měla nabídnout tenké tělo a velice dobrou přenosnost. Zde se designéři inspirovali gramofonem a zakládání média shora by mělo přinést ušetření místa na pracovním stole.
Také zde byly představeny nové technologie. Pro úsporu energie je mechanika vybavena technologii E-Green, jenž po dvou a více minutách nečinnosti automaticky mechaniku vypne. Toto doplňuje softwarová funkce E-Media, která urychluje čtení, kopírování a zároveň zjišťuje dle vloženého média potřeby uživatele.

Krátké zprávy

Diskuse