Jak si notebooky vedou v zahraničním testu kvality

23. 2. 2010 04:48    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Vedoucí pozice společnosti Apple v testech kvality se za poslední rok podle zahraničního průzkumu RESCUECOM snížila téměř až na úroveň konkurenčních značek. Ačkoli byl kvalitativní náskok společnosti ještě na začátku loňského roku relativně vysoký, ke konci roku 2009 se její skóre snižilo a před konkurencí si drželo menší odstup než dříve - celkem činilo ve studii RESCUECOM 365 bodů.

Jak si notebooky vedou v zahraničním testu kvality

Polepšila si společnost Asus, která dosáhla na 305 bodů. Počítače ThinkPad a IdeaPad společnosti Lenovo jsou na tom srovnatelně s počítači společnosti Asus. Skóre společnosti Toshiba činí 199, společnost HP se pak dostala ještě níž - na 149. Pohoršil si Dell, který dokonce vypadl z první pětky. Nárůstem spolehlivosti se naopak mohou i přes svůj menší tržní podíl pochlubit společnosti Samsung a Panasonic.

RESCUECOM neuvádí podrobné údaje o každém z výrobců a své metodiky, ale poznamenává, že čím levnější používají součásti a čím horší je podpora, tím nižší je i celkové skóre. HP je například známo používáním tenkých plastových šasí nebo tím, že v některých zemích (příkladem mohou být Filipíny) odkázalo telefonickou podporu svých produktů na externí společnosti.

Zdroj: www.electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse