Acer představil TimeLine X a další novinky

23. 3. 2010 20:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Zima

Na dnešní tiskové konferenci společnost Acer představila nové modely notebooků. Hlavním lákadlem byly notebooky Acer Aspire TimeLine X. Současným modelům TimeLine byl vytýkán nižší výkon použitých CULV procesorů. TimeLine X udržuje původní koncept tenkého a lehkého notebooku s dlouhou výdrží a k tomu přidává vysoký výkon díky novým procesorům Core i3, i5 a i7. Tím by se měl dostat výkon na úroveň velkých notebooků.

Acer představil TimeLine X a další novinky

Acer Aspire TimeLine X

foto

K výkonným procesorům bude možné přidat také diskrétní grafický čip s tím, že v největším modelu by měl být maximem Radeon HD5650. Konfigurace s dedikovanou grafikou budou mít možnost přepínat na integrovanou grafiku v procesoru, za cílem snížení spotřeby. Standardně se diskrétní čip vypíná při odpojení napájecího adaptéru, ale chování lze ovlivnit v ovladačích grafické karty a přepínat je možné také ručně (systém přepínání se od poslední generace nezměnil).

Výkonnější procesory pravděpodobně sníží celkovou výdrž, ale výrobce říká, že rozdíl by měl být minimální. Zbývá jen doufat, že se vyšší výkon příliš neprojeví na produkovaném teple a hluku ventilátoru.

foto

Vzhled je podobný předchozí generaci. Klávesnice se zdají být stejné a v případě displejů stále nečekejte vyšší rozlišení než 1366x768. V nabídce budou opět úhlopříčky 11, 13, 14 a 15,6“ (poslední dvě velikosti jsou s optickou mechanikou).

Acer Aspire 5741/7741

Modely řady x741 by měly zaujmout nižší cenou. Jde o klasické notebooky pro domácí použití s úhlopříčkou 15,6“ (1366x768) a 17,3“ (1600x900). Proti předchozí generaci volí střídmější vzhled s minimem rušivých prvků.

foto

V nabídce budou konfigurace s procesory Core i3 a i5. 15,6“ model nabídne konfigurace s dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce GT320M a 17“ bude mít pro změnu buď Radeon HD5470, nebo HD5650. O možnosti přepínatelných grafik však nepadlo ani slovo.

Acer Aspire Ethos

S novými modely Ethos by Acer rád zaujal majitele z řad těch, které netrápí každá koruna. Takové, kteří chtějí stylový notebook, který nabídne kvalitu, výkon i snadnou použitelnost.

Výrobce zvolil minimalistický design s filosofií „Méně je více“. Na tiskové konferenci byl představen 18,4“ model (bude ještě 15,6“) a jeho design opravdu nejde přirovnat k žádnému modelu ze současné nabídky (dle mého názoru je o pěkný kus dále).

foto

Dají se očekávat výkonné součásti založené na poslední generaci procesorů Intelu a nejnovějších grafických kartách. Displej je tzv. bezrámový a překrývá jej sklo. Acer se chlubí kvalitními reproduktory 5.1 s integrovaným subwooferem. Měli jsme je možnost vyzkoušet a zvuk je na notebook velmi dobrý.

foto

Pro snazší použití bylo přepracováno multimediální centrum Acer Arcade Deluxe, které nabízí základní funkce pro práci s fotografiemi a rychlý přístup k filmům a hudbě. Nové ovládání by mělo být intuitivnější a jednou z možností ovládání je touchpad přepnutý do speciálního režimu (k přepínání slouží kulaté tlačítko pod dotykovou plochou).

Zdroj: TK

Krátké zprávy

Diskuse