Adobe Flash Player 10.1 se dostává do fáze RC

7. 4. 2010 02:40    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost Adobe vypustila release candidate verzi svého přehrávače Flash Player ve verzi 10.1 pro platformy Windows, Linux, Mac a Solaris. To znamená, že pokud nebudou odhaleny závažnější chyby, stane se tato verze finální a testovací provoz bude ukončen.

Adobe Flash Player 10.1 se dostává do fáze RC

Z pohledu notebooků je to důležitá zpráva proto, že Flash Player 10.1 bude podporovat hardwarové dekódování flash videa ve formátu H.264 a část tohoto výkonově náročného procesu bude možné přenést z procesoru na grafickou kartu. To bude výhodné zejména pro netbooky a další počítače se slabým procesorem - pokud tedy bude přítomen potřebný hardware a software.

V současné době podporuje Flash Player 10.1 hardwarové dekódování videa pod operačními systémy Windows XP, Vista a 7. Uživatelé Linuxu a MacOS mají zatím smůlu. Podporováno je množství modelů grafických karet ATI i NVIDIA a nechybí ani podpora moderních čipových sad společnosti Intel (Intel HD).

Majitele netbooků bude jistě zajímat, že FP 10.1 podporuje:

  • Broadcom BCM70012 a BCM70015 Crystal HD video
  • Intel GMA 500 (ovladače 5.2.1.2020 pro 32bitová Windows)
  • NVIDIA ION

Adobe Flash Player 10.1 bude dostupný také pro chytré telefony a další přístroje a bude podporovat softwarové klávesnice, multitouch či akcelerometr.

Zdroj: www.liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse