Toshiba Satellite A660 - první z Vize o sdílení multimédií

16. 4. 2010 04:43    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Vojtěch Uhlíř

Novou Vizi o využití více zobrazovacích zařízení, alias Toshiba Multi Screen Vision jsme vám přinesli v předchozí krátké zprávě. Souběžně byl představen i první model naplňující tuto Vizi – notebook Toshiba Satellite A660.

Toshiba Satellite A660 - první z Vize o sdílení multimédií

Vyšší postavení v rámci multimediálních notebooků si Satellite A660 bude chtít zasloužit zejména novými svými funkcemi. Začněme funkcí Sleep-And-Music, která bude umožňovat přehrávání hudby z připojeného přehrávače MP3 souborů i tehdy, když bude notebook v režimu spánku nebo dokonce vypnutý. Co se dál týče zvuku, Toshiba sází opět na reproduktory Harman Kardon a jeho zpracování pomocí Dolby Advanced Audio.

Následuje aplikace Resolution+, jež v reálném čase převzorkuje obrazový obsah se standardním rozlišením na téměř HD rozlišení a sama provede jeho barevnou korekci.

Přes zmiňovaný ovladač Toshiba Media Controller v rámci Multi Screen Vision a technologii Intel Wireless Display, půjde velice lehce bezdrátově sdílet videa a hudbu z notebooku do televizoru vybaveného také touto technologií. Bezdrátový přenos obrazu je možné používat souběžně s bezdrátovým WiFi připojením.

Nakonec samotné vybavení. Toshiba Satellite A660 bude mít 16" displej s LED podsvícením , poměrem stran 16:9 a rozlišením 1366 x 768 pixelů. O výkon se budou starat procesory rodiny Intel Core iX, dedikované grafické karty NVIDIA, až 8 GB RAM, 640 GB HDD, dle konfigurace i Blue-ray vypalovací mechanika, z portů HDMI, eSATA/USB, Bluetooth 2.1 + EDR, WLAN, 1,3 MP kamera.

Spolu s operačním systémem Windows 7 Home Premium bude Toshiba Satellite A660 k dostání během druhého čtvrtletí 2010.

Krátké zprávy

Diskuse