T-Mobile zahájil testování technologie NFC

25. 4. 2010 02:05    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

T-Mobile zahujeje interní testování technologie NFC (Near Field Communication), která umožňuje přenos dat na krátkou vzdálenost a slouží především pro identifikaci, šíření souborů či v budoucnosti pro platby.

T-Mobile zahájil testování technologie NFC

V rámci tohoto testování bude skupina zaměstnanců společnosti T-Mobile používat speciální SIM karty a telefony vybavené touto technologií pro vstup do budovy a do kanceláře, tisk na síťové tiskárně a pro placení v zaměstnanecké jídelně. První výsledky testování by měly být známy ve 2. pololetí letošního roku.

T-Mobile spolupracoval na vývoji NFC SIM karet exkluzivně s firmou Gemalto. Pro pilotní provoz poskytla telefony společnost Samsung. Jedná se konkrétně o NFC variantu telefonu Samsung S5230 Star. T-Mobile hodlá
v blízké budoucnosti testovat také Gemalto řešení zpřístupňující NFC technologii i na telefonech, které NFC nepodporují (stačí mít pouze NFC SIM kartu).

NFC umožňuje rychlé spojení, odeslání, příjem i sdílení předem definovaných dat, sloužících pro identifikaci, šíření souborů či v budoucnosti pro bezpečné a rychlé platby. NFC využívá frekvenci 13,56 MHz, data přenáší rychlostí do 424 kbit/s a pracuje do vzdálenosti jednotek cm.

Zdroj: Tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse