Přehřívají se nové MacBooky Pro?

29. 4. 2010 03:24    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Server PC Authority během testování nového 17-ti palcového MacBooku Pro s Core i7 zjistil, že je tento notebook (alespoň jejich testovaný kus) velmi nestabilní. Kvůli vysokým teplotám nebylo možné klasické testy dokončit, a tak se PC Authority rozhodli vyvstalý problém více prozkoumat a při testování notebooku začali sledovat teplotu procesoru, po skončení testů nechali notebook přes noc vychladnout a test opakovali další den.

Přehřívají se nové MacBooky Pro?

V obou případech dosahovala teplota v programu Cinebench, který je naprogramován tak, aby co nejvíce vytížil procesor, dosahovala teplota proceosru Core i7 až k 101°C.

Když potom testovali Fujitsu Lifebook SH 760, který je vybaven naprosto stejným typem procesoru, teplota procesoru dosahovala "pouze" 81°C.

PC Athority připoští, že běžná teplota MacBooku byla o něco nižší něž v Cinebenchi a to 90°C, což je ale stále více než maximální teplota Lifebooku.

Pokud si s chlazením Core i7 neporadí ani 17-ti palcový MacBook, vyvstává otázka, jak si s chlazením poradí 15-ti palcový model vybavený tímto procesorem. Otázkou je samozřejmě také, zda se nejednalo pouze o vadu testovaného kusu.

Zdroj:gizmodo.com

Krátké zprávy

Diskuse