Asus začíná prodávat počítač v klávesnici EeeKeyboard PC

6. 5. 2010 00:01    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Asus na českém trhu začíná prodávat svůj EeeKeyboard PC – plnohodnotné PC ukryté ve štíhlé hliníkové klávesnici vážící pouhý 1 kilogram. Počítač disponuje multidotykovým displejem s úhlopříčkou pět palců s rozlišením 800 x 480 bodů, jehož prostřednictvím se dá ovládat kurzor na obrazovce a spouštět programy, odesílat textové zprávy nebo ovládat přehrávač multimédií. Počítač využívá operační systém Windows XP.

Asus začíná prodávat počítač v klávesnici EeeKeyboard PC

O chod přístroje se stará procesor Intel Atom N270 spolu s 1 GB operační paměti. Pro data je připraveno SSD s kapacitou 16 nebo 32 GB. Nechybí ani téměř kompletní nabídka vstupních a výstupních rozhraní – připraveny jsou tři USB 2.0 porty, HDMI i VGA výstup, rozhraní RJ-45, výstup na sluchátka či mikrofon a reproduktory. Samozřejmostí je podpora Wi-Fi. Zajímavostí je pak bezdrátová platforma UWB, která umožňuje streamovat videa v rozlišení HD 720p do zobrazovacího zařízení vzdáleného až 5 metrů. Výdrž na jedno nabití činí až 4 hodiny.

EeeKeyboard PC bude v České republice dostupný na začátku června letošního roku za 13 990 Kč s DPH ve verzi 16 GB SSD, respektive 15 090 Kč s DPH ve verzi 32 GB SSD.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse