HP uvádí EliteBook 2540p pro profesionály na cestách

10. 5. 2010 00:38    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Společnost HP uvádí na trh další model určený náročným klientům EliteBook 2540p. Jedná se o malý a tenký model s výbavou odpovídající plnohodnotným notebookům. Matný 12ti palcový displej umožňuje zachovat příjemné rozměry i rozumné vlastnosti pro dlouhodobější práci. Skutečně vysoký výkon poskytne moderní procesor Intel Core i7 640LM doplněný o 4 GB operační paměti, což potvrzují i výsledky testů. Grafický výkon si oproti tomu kvůli použití integrovaného řešení Intel příliš slavně nevede, dostatečný je spíše jen na kancelářskou práci a základní práci s multimédii. Pro ukládání dat slouží pevný disk s kapacitou 250 GB.

HP uvádí EliteBook 2540p pro profesionály na cestách

K zabezpečení je možné využít nejen čtečku otisků prstů, ale také další možnosti včetně kryptování obsahu pevného disku. I přes hmotnost 1,55 kg se výrobci podařilo do těla integrovat plnohodnotnou optickou DVD mechaniku. K ovládání poslouží kromě obligátní klávesnice a touchpadu také trackpoint, oblíbený prvek firemních zaměstnanců známý zejména z počítačů IBM/Lenovo. Na počítači je předinstalován operační systém Windows 7, v případě potřeby co nejrychlejšího nastartování internetového prohlížeče je připravena jeho speciální varianta bez nutnosti používání Windows. Při této příležitosti jsou zpřístupněna také data z Outlooku.

Ze vstupních a výstupních rozhraní počítač nabídne tři USB porty, FireWire, audio vstup a výstup, VGA, DisplayPort, čtečku paměťových karet a rozhraní Express Card. Bohužel chybí eSATA. Pro připojení k internetu nebo síti poslouží klasická i bezdrátová síťová karta či 3G modem. Chybět nemůže rozhraní Bluetooth. Samozřejmostí je webová kamera. Základní dodávaná baterie by měla umožnit na jedno nabití práci delší než pět hodin.

Cena počítače činí v současné době 1629 USD (asi 33 200 Kč bez DPH).

Zdroj: www.computerworld.com

Krátké zprávy

Diskuse