Nové notebooky Lenovo ThinkPad Edge

14. 5. 2010 00:35    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Společnost Lenovo představila své nové 14“ a 15“ notebooky řady ThinkPad Edge. Tyto notebooky jsou určeny pro podnikatele a malé podniky (SMB). Nové modely nabídnou mimo tradičního stylu také výběr ze dvou barev a volitelně i podsvětlení klávesnice.

Nové notebooky Lenovo ThinkPad Edge

Tyto notebooky se snaží kombinovat výhodnou cenu a funkčnost, kterou uživatelé v segmentu bussines notebooků vyžadují. Tudíž nechybí moderní procesory Intel Core i5 a i3, ale v nabídce zůstal i klasický Celeron. Z další výbavy jmenujme HD LED Display s rozlišením 1366x768 bodů, web kameru, DVD/RW mechaniku, výstup VGA a HDMI a čtečku paměťových karet 7 v 1. Pro komunikaci je nový ThinkPad vybaven WiFi a volitelně i 3G. Samozřejmostí již je také voděodolná klávesnice s multidotykovým touchpadem.

Notebooky ThinkPad Edge budou vybaveny nástroji ThinkVantage včetně Rescue a Recovery, který pomáhá uživateli obnovit ztracené nebo poškozené data a nástrojem Access Connections, jenž umožňuje snadno spravovat připojení k internetu. K tomu všemu budou notebooky vybaveny operačním systémem Windows 7 v 64-bitové verzy.

Základní cena notebooku Lenovo ThinkPad Edge je stanovena na 16 490,- bez DPH.

Krátké zprávy

Diskuse