Nové procesory Intel Core pro rok 2010

25. 5. 2010 00:04    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Společnost Intel představila nové procesory Intel Core pro nové ultrapřenosné notebooky. Jedná se o zařízení, jejiž tloušťka nepřesahuje 2,5 cm a váha se pohybuje od 0,5 kg do 2,5 kg. Těmto zařízením by měl dodat vysoký výkon, při zachování dlouhé výdrže baterie.

Nové procesory Intel Core pro rok 2010

Procesory jsou nově vyráběny 32 nm technologií, což má za následek zmenšení rozměrů o 32% a zároveň Intel slibuje navýšení výkonu až o 32%. To vše při snížení spotřeby až o 15 %.

Nebude chybět technologie Intel Turbo Boost Technology, která dokáže zvýšit výkon a přizpůsobit se pracovní zátěži. Technologie Intel Hyper-Threading, dostupná v procesorech Intel Core i7, Intel Core i5 a Intel Core i3, nabízí rychlou reakci a pomáhá snižovat prodlevy při současném provádění několika úkolů. Díky grafice Intel HD Graphics nabídnou procesory základní grafiku a audiovizuální přehrávání rozlišení HD.

Očekává se, že výrobci notebooků jako Acer, Asus, Lenovo a MSI přijdou s více než 40 novými modely, které by se na trhu měly objevit počátkem června v různých cenových relacích.

Krátké zprávy

Diskuse