Sony chce patentovat duální display

30. 5. 2010 01:24    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Poté, co představila duální display u svého konceptu firma MSI na začátku tohoto roku, tak se hodně lidí zaměřilo na myšlenku tabletu, který by bylo možno použít i jako notebook, jelikož by jeden display mohl suplovat hardwarovou klávesnici. Ovšem virtuální klávesnice se zatím netěší veliké oblibě. V současné době, ale Apple přišlo se svým Ipadem, kde je dotyková klávesnice na display až překvapivě použitelná pro psaní všemi prsty.

Sony chce patentovat duální display

U zařízení jako je Ipad je problémem to, že klávesnice je v jedné rovině se zobrazovací plochou, takže psaní je již z principu nepohodlné, tudíž zde dává koncept společnosti MSI daleko větší smysl a doufejme, že MSI již pracuje na odladění tohoto systému, jelikož představené zařízení bylo skutečně jen prototypem.

Ovšem všemu nakonec může být jinak, jelikož společnost Sony podává patent na podobu dvojitých zobrazovacích zařízení, které mohou fungovat jako tablet, eBook nebo notebook.

Sony toto zařízení popisuje jako eBook s rozšířenými funkcemi. Dobrou věcí je, že klávesnice by mohla být dostupná na dotykové ploše pro psaní klasickým stylem a tyto přístroje by mohly být vybaveny GPS, akcelerometrem a dokonce i solárním nabíjením.

Tyto zařízení i přez název eBook reader umožňují dle patentové přihlášky i spouštěni standardních aplikací včetně textových editorů atd. Takže je možné, že se brzy s těmito zařízeními setkáme s mobilními operačními systémy jako je například Google Android.

Zdroj: www.liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse