MID Dr. Eye

4. 6. 2010 03:44    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Zatím co trh pro mobilní internetové zařízení v USA stagnuje, tak v ostatních částech světa se vesele rozvíjí. Tuto situaci se rozhodlo změnit zařízení společnosti Inventec s názvem Dr. Eye.

MID Dr. Eye

Toto MID zařízení má klasickou koncepci s plnohodnotnou qwerty klávesnicí. K zobrazení slouží dotykový display s rozlišením 800 x 480 bodů. O výpočty se postará procesor Marvell o frekvenci 600 MHz. Jako operační systém je použit Google Android ve verzi 2.1 a výdrž by měla atakovat 3 hodinovou hranici. Toto zařízení je vybaveno čelní kamerou, takže je ideální pro webové konference.

Dodáváno bude ve třech provedeních, jenž mají stejný hardware, liší se pouze možností internetového připojení. Model N18 je vybaven Wi-Fi, model N23 má zase GPRS a N32 má plné připojení 3G. Společnost Inventec stanovila počáteční cenu na 350 dolarů za model N18, model N31 by měl vyjít těsně pod 500 dolarů.

Společnost Inventec konstatovala, že toto zařízení nemá přímo konkurovat Ipadu, ale ráda by jej prosadila do Číny pro studenty ke komunikaci s jejich učiteli z USA a poté by zařízení chtěla distribuovat i v severní Americe. K tomu musí prvně najít správného distributora.

www.blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse