Parametry tabletu HP Slate unikly na web

7. 4. 2010 03:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Na internetu se objevily údaje z interní prezentace společnosti HP, na které je její tablet s názvem Slate (o jeho přípravě jsme informovali nedávno v zprávě <a target=_blank href="http://notebook.cz/clanky/kratke-zpravy/2010/0127-hp-slate">"HP chystá Slate - vysoce mobilní tablet"</a>) přímo porovnáván s konkurentem v podobě Apple iPAD. Nové HP by mělo být poháněné procesorem Intel Atom Z530 a využívat by mělo grafický čip schopný přehrávat 1080p video (že by Broadcom Crystal HD?).

Parametry tabletu HP Slate unikly na web

Cena základní konfigurace bude 549 USD (asi 10 400 Kč bez DPH) a bude obsahovat dotykový displej s úhlopříčkou 8,9 palců a rozlišením 1024 x 600 bodů. Součástí další výbavy bude maximálně 1 GB operační paměti, 32 GB flash paměti (rozšiřitelná paměťovými kartami), dvě kamery, HDMI výstup, slot pro SIM kartu a USB port. Výdrž by měla činit až pět hodin. Otázkou zůstává použitý software, očekává se ale nasazení Windows 7.

Bude zajímavé sledovat, jak si nové tablety, připravované kromě HP i dalšími výrobci, povedou v porovnání s etalonem Apple iPAD. Ten se začíná v USA prodávat právě v těchto dnech.

Zdroj: www.netbookchoice.com

Krátké zprávy

Diskuse