Toshiba možná připravuje mini notebook se dvěma displeji

15. 6. 2010 03:00    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Zdá se, že rok 2010 nebude pouze rokem tabletů, ale také notebooků / mini notebooků se dvěma displeji. Svůj koncept již představila společnost MSI - přístroj vybavený dvěma 10ti palcovými displeji, z nichž jeden je možné používat jako dotykovou klávesnici nebo displej překlopit a přístroj používat jako tablet. Podobný přístroj - ovšem již se 14ti palcovými displeji představila společnost Kno.

Toshiba možná připravuje mini notebook se dvěma displeji

A nyní to vypadá, že na podobném zařízení pracuje i Toshiba. Ta podle serveru DigiTimes připravuje notebook se dvěma displeji o úhlopříčce 7 palců. Vývoj probíhá přímo v režii Toshiby a projekt nese kódové jméno "GuideBook." Zatím však není jasné, zda-li hovoříme skutečně o přístroji, který je vybaven pouhými dvěma displeji, z nichž jeden slouží pro zadávání znaků, nebo více tradičním přístroji stylu notebooku se druhým výsuvným displejem pro zvětšení pracovní plochy.

V tomto segmentu se určitě máme ještě na co těšit, protože kromě výše zmíněných na takovémto přístroji prý dále pracuje také HTC, Sony a nejméně jedna další, doposud nepříliš známá společnost.

Zdroj: www.liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse