Vodafone pokryl rychlým mobilním internetem Prahu, od září bude ve většině krajských měst

16. 6. 2010 02:19    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Petra Šonková

Vodafone rozšířil signál rychlého mobilního internetu 3G na celou Prahu (po Brně a Karlových Varech). V těchto městech si nyní zákazníci Vodafonu mohou rychlý mobilní internet vyzkoušet na měsíc zdarma.

Vodafone pokryl rychlým mobilním internetem Prahu, od září bude ve většině krajských měst

Do konce září spustí Vodafone 3G síť v těchto krajských městech: Ostrava, Olomouc, Hradec Králové, Zlín, Plzeň, Ústí nad Labem a Liberec a dále v těchto obcích: Šenov, Vratimov, Petřvald, Příbram, Napajedla, Otrokovice, Starý Plzenec, Jablonec nad Nisou, Chlumec, Sokolov a Prostějov.

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload, což je 10x až 15x rychleji než dosavadní technologie EDGE. Za zrychlení zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

Měsíční datový tarif pro připojení k internetu v počítači/notebooku (3 GB) stojí od Kč 500 vč. DPH, s možností 10% slevy. Datový tarif pro připojení k internetu přes mobil denně (5 MB) stojí Kč 17,- bez DPH a měsíčně (100 MB) Kč 177,- vč. DPH opět s možností 10% slevy.

Krátké zprávy

Diskuse