Toshiba představuje Portégé R700 v Evropě

24. 6. 2010 00:44    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Petra Šonková

Dle Toshiby se jedná o nejlehčí a nejtenčí plnohodnotný notebook v Evropě s 13,3'' displejem, který zajistí mobilitu, výkon a funkční výbavu pro obchodní uživatele.

Toshiba představuje Portégé R700 v Evropě

Společnost Toshiba Europe GmbH ohlásila 1,3 kg vážící notebook s displejem o úhlopříčce 33,8 cm (13,3") – model Portégé R700. Notebook skrývá ve svých útrobách procesory Intel® Core™ i7, Core™ i5, Core™ i3 s možností RAM až 8 GB DDR3 (1066 MHz) a diskem až 500 GB nebo 512 GB SSD dle zvolené konfigurace.

Technologie chlazení proudem vzduchu „Airflow Cooling Technology“, vyvíjená ve spolupráci společnosti Intel® a Toshiba, umožňuje využít nejnovějších procesorů z rodiny Intel® Core i ve štíhlém těle notebooku Portégé R700 a současně snížit hluk větráčku na minimum.

Nový model disponuje několika vylepšeními, jako např. kryt ze slitiny hořčíku, 3D senzor pro ochranu dat na pevném disku proti pádům a nárazům , širokou škálu možností připojení, matný displej a konektor pro dokovací stanici. Dokovací stanice podporuje rozhraní HDMI a také USB 3.0 pro vysokorychlostní přenos dat.

Zatímco Portégé R700 je určen především pro obchodní uživatele a profesionály na cestách, další nový model Satellite R630, má lépe vyhovovat potřebám spotřebitelů.

Satellite R630 je tedy oproštěn od dokovací stanice, konektoru pro její připojení, čtečky otisků prstů. Standardně je tento notebook vybaven CSV displejem, nicméně v některých zemích se bude nabízet i ve verzích bez CSV displeje.

Zdroj: tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse