'Zelené' notebooky ThinkPad L

25. 6. 2010 04:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Petra Šonková

Společnost Lenovo představila novou řadu notebooků ThinkPad řady L, která se vyznačuje použitím až 30 % recyklovaného plastu v notebooku, čímž patří mezi 'nejzelenější' na trhu.

'Zelené' notebooky ThinkPad L

Notebooky ThinkPad L412 a L512 s antireflexním displejem (1366 x 768) se dodávají s procesory Intel Core řady i3 a i5 s technologiemi Turbo Boost a Hyperthreading.

Kromě touchpadu s funkcí multitouch nabízí dokovací konektor, možnost rozšíření pomocí 4 USB portů, z toho 1 napájený kombinovaný eSATA/USB port, podpora DisplayPort a VGA. Windows 7 s technologií Lenovo Enhanced Experience umožňují až o 57 % kratší časy naběhnutí a ukončení operačního systému.

Řada notebooků L je uzpůsobena pro telefonování pomocí VoIP. Nabízí řadu možností připojení, od Ethernetu a Bluetooth až po WiFi, 3G a 4G sítě (upgrade pomocí 3G modemu). Kamera notebooku je uzpůsobena i na prostředí s nízkou intenzitou osvětlení (např. konference), stejně tak duální digitální mikrofon s redukcí ozvěny si poradí s hlučným prostředím.

ThinkPad L splňuje osm různých vojenských certifikací odolnosti vůči vysokým a nízkým teplotám, vibracím, nadmořské výšce, prachu a dalším nepříznivým vlivům.

V rámci výzkumu ERI (Education Research Initiative) budou v různých institucích umístěny nové ThinkPady řady L, jednak pro výuku studentů, ale současně i pro podporu inovací ve vzdělávání a pro datově-řízené rozhodování fakulty a administrátorů.

Notebooky ThinkPad L412 a L512 budou k dispozici v České republice na konci června. Cena modelů ThinkPad L412 a L512 začíná na 19 490 Kč bez DPH.

Zdroj: tisková zpráva výrobce

Pozn. ERI spojuje stovky tisíc studentů, učitelů a výzkumných pracovníků ze škol celého světa, kteří hodnotí a kvantifikují, jakými metodami může technika systémově zlepšit vzdělávání.

Krátké zprávy

Diskuse