Asus Eee PC 1215N - dvě jádra v mini notebooku

5. 7. 2010 02:28    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Společnost Asus představila opravdového dravce mezi mini notebooky

Asus Eee PC 1215N - dvě jádra v mini notebooku

Asus představil nový mini notebook Eee PC 1215N, který se ve své třídě řadí jednoznačně k tomu nejvýkonnějšímu, co se dá na trhu pořídit. Navíc k tomu přináší několik technologií, které se ještě stále dají označit za novinky.

Přístroj výrobcem označovaný jako 'multimediální' disponuje displejem s úhlopříčkou 12,1'' a HD ready (1366x768) rozlišením, klávesnice je tedy již dostatečně velká pro pohodlné psaní.

Jako HW základ byl zvolen dvoujádrový Intel Atom D525, který se dá v rámci mini notebooků považovat za velmi výkonný - frekvence 1,8GHz, dvě fyzická a čtyři logická jádra či 1MB L2 cache hovoří za vše. Grafická část se zahanbit také nenechá, přístroj totiž disponuje hned dvěma grafickými kartami - slabou, ale úspornou integrovanou v procesoru a podstatně výkonnější Nvidia ION, mezi kterými inteligentně přepíná technologie Nvidia Optimus. Přehrávání Full HD videa přes vestavěné HDMI, případně nějaká méně náročná hra tedy nebudou pro tento stroj žádným větším problémem.

Datové úložiště reprezentují pevné disky o velikosti 250 nebo 320GB, které jsou doplněny službou ASUS WebStorage - ta rozšiřuje úložnou kapacitu o dalších 500GB. Notebook je již vybaven rozhraním USB 3.0 a také novým Bluetooth ve verzi 3.0.

Zdroj: asus.com

Krátké zprávy

Diskuse