Google Android se blíží k významnému milníku

12. 7. 2010 03:11    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Stane se konečně platforma Googlu pro Apple opravdovou konkurencí?

Google Android se blíží k významnému milníku

Počet zařízení, na kterých běží Google Android se neustále zvyšuje. Jak je to ale se softwarovou nabídkou? Při pohledu na graf je vidět, že Android je na tom více než dobře. Podle neoficiálních (Googlem nepotvrzených) odhadů překročí ještě během července počet aplikací v obchodě Android Market číslo 100 tisíc (nyní jich je přes 90 tisíc). Platforma Android má tedy velice dobře našlápnuto, i když zaznívá kritika, že je příliš zaměřena na bezplatné aplikace a méně na ty placené, či chcete-li 'profesionální'.

Přímo se nabízí srovnání s konkurenčním Apple App Store. V něm se nachází zhruba 225 tisíc aplikací pro iPhone OS, platforma je zde však mnohem delší dobu a také tempo růstu je oproti Androidu výrazně pomalejší. Je však jasné, že se zde bavíme pouze o číslech (která nemusí být v důsledku tak důležitá), kvalitu samotných aplikací si netroufám hodnotit. Na co nám ale čísla alespoň přibližnou odpověd dají, je zájem vývojářů o vývoj softwaru pro jednotlivé platformy.

Google Android je asi nejvážnější konkurencí zaběhnutému systému Apple a navíc stále posiluje, což je jedině dobře - z konkurenčního boje samozřejmě těží především koncoví zákazníci.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse