Toshiba vyzdvihuje 3D jako hlavní téma veletrhu IFA

15. 7. 2010 01:54    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Společnost Toshiba, jako jeden z největších hráčů na poli spotřební elektroniky a přenosných počítačů, představí na letošním berlínském veletrhu IFA (3.-8.září) nejnovější řešení týkající se především oblasti 3D a kvalitního obrazu.

Toshiba vyzdvihuje 3D jako hlavní téma veletrhu IFA

Podle průzkumu společnosti In-Stat je mezi spotřebiteli o 3D technologie zájem a většina by si jich přála mít nějaké řešení prostorového obrazu doma. Toshiba proto přichází s ucelenou nabídkou 3D produktů, mezi kterými nechybí televizory Edge s LED podsvícením, přehrávače 3D Blu-ray disků, či notebook Satellite A665, který podporuje 3D zobrazení, včetně přehrávání 3D Blu-ray disků.

Pozornost si také jistě získá high-end televizor CELL TV, který je vlajkovou lodí společnosti mezi TV přijímači. Zařízení využívá vysokého výkonu známého procesoru CELL k převodu 2D obsahu do 3D v reálném čase bez jakékoliv degradace obrazu. Důvodem tohoto řešení je zatím nízká dostupnost nativního 3D obsahu, s novou technologií ale není problém vdechnout třetí rozměr jakémukoliv 2D obsahu, který již uživatel vlastní (např. běžná DVD).

Vylepšení se dočká i řada televizorů REGZA TV, které budou nyní vybaveny funkcí 'Hollywood Project'. Tato technologie má zaručit, že divák uvidí film ve stejné kvalitě, jakou zamýšleli jeho tvůrci - obrazovka televizoru musí tedy splňovat stejné parametry jako monitory, které byly použity při postprodukci.

Toshiba taktéž díky podpoře standardu HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) rozšiřuje ve svých televizorech nabídku služeb s přidanou hodnotou. HbbTV například umožňuje zobrazovat na televizoru přijímaný program a současně související obsah z internetu, což dláždí cestu pro nové služby, jako je třeba Video on Demand.

Vše završuje snaha společnosti o snadné propojení zobrazovacích zařízení nazvaná Multi Screen Vision. Snaha vychází z potřeby uživatelů sledovat obsah na různých používaných zařízeních. Toshiba proto nabízí širokou řadu televizorů kompatibilních s Windows 7 a standardy jako jsou Wi-Fi či DLNA, samotné streamování obsahu na různá zařízení má potom na starost aplikace Toshiba Media Controller.

Zdroj: tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse