3D novinky od LG

20. 7. 2010 02:10    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

LG uvádí své 3D produkty - notebook, monitor a projektor

3D novinky od LG

Známá korejská společnost LG dnes představila hned tři nové produkty podporující technologii 3D. První novinkou je 15,6'' notebook LG R590 3D postavený na moderním čipsetu Intel HM55 a procesorech Core i7. Prostorové zobrazení je náročné na grafický výkon, v zařízení je proto použita relativně silná grafika Nvidia GeForce GT335M s 1GB DDR3 paměti - na 2D bude tedy výkonu dostatek, u náročnějších 3D her ale bude třeba snižovat detaily. Filmová projekce 3D obsahu bude ale bezproblémová, k tomuto účelu bude možné využít i volitelnou 3D Blu-ray mechaniku. Řešení společnosti TriDef, které tento notebook využívá, však umožňuje i převod klasického 2D (např. DVD) do třetího rozměru v reálném čase, zatím nízká dostupnost nativního 3D obsahu by tedy neměla být příliš velkým mínusem. Podle výrobce by se notebook (včetně 3D brýlí v balení) měl na korejském trhu objevit ještě tento měsíc, celosvětová dostupnost pak bude prý otázkou několika dalších týdnů.

Dalším představeným produktem je 3D monitor s názvem W63D, určený pro počítačové hráče. Disponuje úhlopříčkou 23'' s Full HD (1920 x 1080) rozlišením a obnovovací frekvencí 120Hz. Výrobce uvádí vysoký jas 400cd/m² a několik pokročilých funkcí, které mají vylepšovat obraz při hraní především rychlých FPS akcí.

Závěr patří 3D projektoru CF3D, který údajně jako první na světě umožňuje 3D projekci s použitím pouze jednoho objektivu. Maximální úhlopříčka promítaného obrazu má být až 200 palců (cca 5m), hodnota jasu ve 2D je 2500 lumenů, v případě 3D pak poloviční. Projektor bude dodávaný s 3D brýlemi v počtu 6 kusů, abyste mohli do svého domácího kina pozvat případně i přátele.

Zdroj: akihabaranews.com

Krátké zprávy

Diskuse