Konec spolupráce Aceru a Inventecu

26. 7. 2010 05:17    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Jedni z největších hráčů na trhu s notebooky se nedohodli na další spolupráci.

Konec spolupráce Aceru a Inventecu

Acer se po vypršení tříleté smlouvy o spolupráci se společností Inventec (významný ODM producent) rozhodl pro rok 2011 tuto již neobnovit. Podle několika zdrojů se tak stalo kvůli neschopnosti dosáhnout shody v některých detailech výroby. Acer údajně často mění své požadavky, což odporuje obchodní strategii Inventecu a vyvolává to mezi oběma světovými hráči neshody. Dalším důvodem může být to, že Acer po Inventecu požaduje, aby uznal plnou zodpovědnost (pravděpodobně tedy i finanční) za událost z roku 2009, kdy musely být do servisů svolány některé 13,3'' laptopy vzešlé z této spolupráce. Nikoho asi nepřekvapí, že se do toho Inventecu příliš nechce.

Inventec zprávu odmítl komentovat s tím, že Aceru stále dodává tak, jak bylo nasmlouváno. Společnost také předpokládá, že v roce 2011 obdrží nějaké nové objednávky od japonského Fujitsu. Pro následující rok by měly být největšími odběrateli Inventecu Hewlett-Packard a Toshiba, následovány Dellem a zmíněným Fujitsu.

Acer je samozřejmě nucen najít si pro výrobu partnera nového, zatím uvažuje o společnostech Foxconn Electronics a Pegatron Technology.

Zdroj: digitimes.com

Krátké zprávy

Diskuse