Dell zveřejnil informace o svém mini tabletu

30. 7. 2010 02:55    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Společnost na svých stránkách 'omylem' uveřejnila bližší informace o tabletu Streak

Dell zveřejnil informace o svém mini tabletu

To vyvolalo vlnu zájmu a také naději, že zařízení se objeví v prodeji ještě v červenci, nejpozději na začátku srpna. Tiskový mluvčí Dellu se však veřejnosti za mystifikaci omluvil a tyto termíny uvedení vyloučil s tím, že se stala chyba a zařízení se na webu objevit nemělo. Dell Streak byl poprvé představen již v únoru a v květnu společnost 'upřesnila' termín prodeje na letošní léto.

Streak je dotykový telefon-tablet běžící na Androidu, při úhlopříčce 5'' má displej rozlišení 800x480 pixelů. Srdcem přístroje je gigahertzový procesor od Qualcommu, dále najdeme 2GB uživatelské paměti s možností rozšíření microSD kartou o velikosti až 32GB. Fotoaparáty jsou zde dva - jeden 5Mpx s autofokusem a LED bleskem, druhý je na přední straně kvůli videohovorům. Podpora 3G, Wi-Fi a Bluetooth je u zařízení s Androidem samozřejmá.

K ještě nevydanému produktu již směřuje první kritika, a to kvůli prodeji finální verze s Androidem ve verzi 1.6; Dell však přispěchal s doplňující zprávou o upgradu na verzi 2.2 (Froyo) ještě v tomto roce. Uniklé informace také prozradily předpokládanou cenu tabletu Streak, částka by měla činit \$549.

Zdroj: informationweek.com

Krátké zprávy

Diskuse