3G od Vodafone v Olomouci

30. 7. 2010 01:54    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

28. července spustil Vodafone v Olomouci svou vysokorychlostní síť 3G

3G od Vodafone v Olomouci

Nová síť tak prý nabídne až patnáckrát vyšší rychlost mobilního připojení, než tomu bylo dříve. Pokryto je 93,5% populace tohoto krajského města, včetně okrajových částí. Celkově by tak měla být vysokorychlostním mobilním internetem od Vodafone pokryta již pětina české populace (samozřejmě se zatím jedná pouze o velká města), pomalejší technologii EDGE může potom využívat více než 95% všech zákazníků. Operátor využívá HSPA technologii Huawei, umožňující připojení rychlostí až 7,2Mb pro download a 2Mb pro upload.

Společnost má v plánu ještě v tomto roce pokrýt 3G signálem další místa (Hradec Králové, Zlín, Ústí nad Labem, Liberec a další města a obce jako Příbram, Napajedla, Otrokovice, Starý Plzenec, Jablonec nad Nisou, Chlumec, Sokolov a Prostějov), na konci roku by jich mělo být celkem 60.

Olomoučané si mohou zrychlený internet vyzkoušet na měsíc zdarma prostřednictvím tarifu 'Připojení na stálo'. Pokud si tarif ponechají i po měsíci užívání zdarma, získají USB modem pro připojení počítače k internetu prostřednictvím 3G za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

Zdroj: tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse