Firemní notebooky v podání Asusu

11. 8. 2010 00:28    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Společnost uvádí dva nové modely určené do firem, navíc s několika bonusy v ceně.

Firemní notebooky v podání Asusu

Asus se pouští do pro něj zatím nepříliš probádaných vod business notebooků s modely B43 a B53. Aby na trhu obsazeném zavedenými značkami uspěl, snaží se nabídnout v základu několik věcí, které jsou u konkurence za příplatek.

Jak vyplývá už z názvu, v případě B43 se jedná o úhlopříčku 14 palců, B53 je logicky 15,6'' stroj. Obě úhlopříčky bohužel mají nepříliš businessové rozlišení 1366 x 768 pixelů. Notebooky budou dodávány s procesory Intel Core i5-520M nebo i7-620M a grafikou ATI Mobility Radeon 5470 či Intel HD. Velikost RAM bude podle konfigurace 2 až 4GB, pevného disku potom 320GB (7200rpm). Z další výbavy zaujme třeba TPM modul, nebo voděodolná klávesnice. Výrobce také slibuje nabití baterie na 90% během 90 minut.

Nyní se už dostáváme ke zmíněným nadstandardům. Technologie ATI Eyefinity dovolí mít v jednu chvíli aktivní až tři monitory (včetně displeje notebooku), u baterie Sonata (kterou někteří výrobci nabízejí za příplatek) Asus garantuje pokles kapacity o maximálně 20% v průběhu tří let. Velmi příjemná je také tříletá mezinárodní záruka, která v prvním roce pokrývá dokonce i náhodné poškození přístroje.

Asus oficiální ceny zatím nezveřejnil, ale v některých obchodech se již začínají objevovat nabídky většího z modelů s předběžnou cenou kolem \$1100.

Zdroj: laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse