Netbook ASUS Eee 1001PQ pro školou povinné

13. 8. 2010 02:47    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Společnost ASUS představila nový netbook 1001PQ, jenž je určen zejména školákům.

Netbook ASUS Eee 1001PQ pro školou povinné

Měl by usnadnit učení a zároveň zprostředkovat zábavu. Šasi je vyvedeno v designu Seashell a ukrývá procesor Intel Atom N450 v kombinaci s 1 až 2 GB operační paměti. Dále zde najdeme HDD o kapacitě 160 nebo 250 GB, displej o úhlopříčce 10,1 palců s LED podsvícením (rozlišení 1024x600). Velkou výhodou tohoto zařízení je údajně až devítihodinová výdrž na baterie a užití moderního OS Windows 7 Starter.

Tento netbook bude dostupný ve dvou barevných provedeních – Flame purple (fialový) a Vibrant Gold (zlatý). V balení nebudou chybět ani samolepky, se kterými si děti mohou svůj netbook náležitě přizpůsobit.

Rodiče zase potěší integrované rozhraní Inspirius Desktop, které v sobě sdružuje aplikace, jenž chrání děti před nevhodným internetovým obsahem, a navíc netbook zahrnuje klasickou rodičovskou ochranu, která například umožňuje i časové nastavení internetových stránek a programů, ke kterým bude mít dítě přístup. Takže rodič může dopodrobna kontrolovat aktivitu svého potomka. Cena tohoto zařízení startuje na 7990kč s daní.

Krátké zprávy

Diskuse