První obrázky tabletu z Indie za 35 dolarů

13. 8. 2010 01:49    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Bořek Kuzník

Indická vláda oznámila, že hledá výrobce pro svůj přístroj, který by měl být vybaven OS Android a jeho cena by neměla přesáhnout hranici 35 dolarů. Toto prohlášení přitáhlo velkou pozornost celého technologického světa.

První obrázky tabletu z Indie za 35 dolarů

První uvolněné video dává tušit, že se nebude jednat o velké zařízení. Rozměry jsou velice podobné jako u komunikátoru Dell Streak. Rozměr displeje je nejspíše pětipalcový.

Na přední straně je tablet vybaven několika směrným D-padem, dvěma akčními tlačítky a tlačítkem home. Při pohledu z boku si všimneme konektoru mini-USB, 3,5mm jacku, slotu pro paměťovou kartu (nebo sim karty) a tlačítka pro zapínání/vypínání přístroje.

Domovská obrazovka je klasická a dobře známá z jiných systémů vybavených OS Android, samozřejmé jsou funkce přenosných zařízení, jako je například internetový prohlížeč, IM messenger a možnost správy dokumentů.

Pro zadávání textu bude sloužit virtuální klávesnice, která je taktéž známá z jiných zařízení. Otázkou zůstává pouze to, jak bude při úhlopříčce 5 palců pohodlná.

zdroj:http://www.techradar.com

Krátké zprávy

Diskuse