Když je tablet téměř nezničitelný

15. 8. 2010 01:55    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

V našich krajích neznámá americká firma DRS Technologies (nejbližší pobočka v Německu) uvádí na trh 'obrněný' tablet ARMOR X10gx určený do extrémně náročného prostředí.

Když je tablet téměř nezničitelný

Tablet s úhlopříčkou 10,4 palců a rozlišením 1024 x 768 pixelů splňuje řadu vojenských standardů MIL. Magnesiové šasi zaručuje odolnost proti nárazům, vibracím, prachu, vlhkosti a teplotním extrémům. Jako procesor byl zvolen Intel Core 2 Duo SU9300 (1,2GHz), velikost RAM jsou běžné 2GB typu DDR3 (maximum jsou 4GB), k odolnosti velmi přispívá také 160GB SSD.

Matný displej umožňuje ovládání pomocí prstů i stylusu, použita byla resistivní technologie. Další výbava zahrnuje dokovací konektor, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, volitelný 3G modul s GPS, tři USB, čtečku SD karet a (velmi) překvapivě také HDMI. Bezpečnost má na starost čtečka otisků prstů v kombinaci s TPM modulem a čtečkou Smart Card.

Zařízení s hmotností 2,1 kg a předinstalovaným OS Windows 7 Ultimate bude dodáváno se dvěma akumulátory umožňujícími výměnu za chodu, záruka bude tři roky. Dostupnost je plánována na 15. září a cena je zatím neznámá - lidová však rozhodně nebude.

Zdroj: laptoping.com

Krátké zprávy

Diskuse