iSSD - SSD velikosti paměťové karty

19. 8. 2010 00:03    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

SanDisk, významný americký výrobce paměťových zařízení založených na flash modulech, představil novou kategorii SSD s názvem 'iSSD'

iSSD - SSD velikosti paměťové karty

Inovace spočívá v umístění flash paměti a řadiče do jednoho malého modulu, což umožňuje podstatně vyšší rychlosti než u běžných (jednotlivých) NAND čipů. iSSD díky tomu dosahuje rychlostí, které jsou běžné spíše pro 'dospělé' SSD, ve kterých je ale obvykle několik paměťových čipů zapojených v sérii. Naměřené hodnoty se údajně pohybují kolem 160MB při čtení a 100MB při zápisu.

Čip od SanDisku využívá SATA rozhraní, je ale také možné ho jednoduše připájet na základovou desku, což jistě najde využití v malých zařízeních, kam je iSSD převážně určen a kde nezabere v podstatě žádné místo navíc. Kapacita se bude zatím pohybovat v rozmezí 4 až 64GB, první vzorky již údajně testují přední výrobci koncových zařízení.

Dle výrobce je možné iSSD využít ve větších produktech typu iPad, ale i v různých MID zařízení až po smartphony a malé hi-endové multimediální přehrávače.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse