Nvidia představila nové grafiky z řady 400M

4. 9. 2010 00:23    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Dle slov nejvyššího šéfa přes mobilní GPU disponuje nyní Nvidia kompletní řadou DirectX11 kompatibilních karet od těch méně výkonných až po hi-endové modely

Nvidia představila nové grafiky z řady 400M

Díky technologii Optimus kterou podporují všechny nové grafiky je prý k dispozici vysoký výkon když je to potřeba, zatímco ve chvílích klidu ušetří Optimus přepnutím na integrovanou GPU drahocený čas při provozu na baterii.

V sérii 'Enthusiast' tak přibyly dva nové modely, konkrétně GTX 470M a GTX 460M (nejvýkonnější GTX 480M je již nějakou dobu v prodeji), do mainstreamové 'Performance' spadají GeForce GT 445M, 435M, 425M, 420M a konečně 415M (těch úplně základních grafik se pravděpodobně ještě dočkáme). Ohledně výkonu zatím bližší info není, ale Nvidia neurčitě slibuje 'až desetkrát vyšší výkon ve StarCraft II oproti GPU minulé generace'.

Všechny grafiky z řady 400M jsou založeny na architektuře Fermi, podporují DX11 a měly by být k dispozici v laptopech významných výrobců (Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung a Toshiba) ještě před letošními Vánocemi.

Zdroj: dailytech.com

Krátké zprávy

Diskuse