Samsung Galaxy Tab je na světě

5. 9. 2010 03:32    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Tak jak bylo v plánu, uvedl Samsung na berlínském veletrhu IFA svůj první android tablet Galaxy Tab (GT-P1000)

Samsung Galaxy Tab je na světě

Zprávu o připravovaném zařízení jsme uvedli již v červnu, finální specifikace se však od té předpokládané mírně liší.

Jako procesor byl použit Cortex A8 na frekvenci 1GHz, grafiku má na starost čip PowerVR SGX540 a kapacita RAM je 512MB, základ je tedy stejný jako u v současnosti asi nejvybavenějšího androidího telefonu Samsung Galaxy S. Kapacitní displej tabletu je typu TFT, má úhlopříčkou 7'' a poměrně vysoké rozlišení 1024 x 600 pixelů. Vedle Wi-Fi (a/b/g/n), GPS a Bluetooth ve verzi 3.0 najdeme také 2G/3G (HSUPA) modul, kromě datování je tedy možné i telefonovat (pouze pomocí drátového/bezdrátového handsfree, případně hlasitého handsfree) a posílat SMS či MMS.

Galaxy Tab obsahuje dvě videokamery, ta hlavní (3Mpx) má automatické zaostřování a umí natáčet 720 x 480 video, přední (1,3Mpx) je určena pro videohovory. TV-out umožňuje připojení tabletu k televizi, díky podpoře DivX, Xvid, H264 a dalších kodeků z něj tedy můžete udělat takové malé multimediální centrum, nezalekne se totiž ani Flashe. Tablet bude dodáván ve dvou verzích lišících se velikostí datového úložiště (16/32GB), obě verze se dají pomocí paměťových karet rozšířit až o dalších 32GB. Důležité je zmínit také kapacitu baterie - ta činí 4000mAh, což by mělo stačit např. pro 7 hodinové přehrávání videa.

Díky velkému množství předinstalovaného softwaru, širokému portfoliu datových technologií, slušné výdrži na baterii a váze pouhých 380g by se Samsung Galaxy Tab mohl stát ideálním zařízením na cesty či do postele. V Evropě se začne prodávat již 15. září (USA a Asie přijde na řadu kupodivu až v říjnu), přesné ceny jsou však zatím neznámé.

Zdroj: tisková zpráva

Krátké zprávy

Diskuse