LG chystá chytré telefony s novou Tegrou

8. 9. 2010 00:50    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Platforma Nvidia Tegra 2 se skládá z dvoujádrového ARM procesoru a výkoného grafického čipu.

LG chystá chytré telefony s novou Tegrou

Díky použití Tegry, by měly chytré telefony na této platformě být schopné poradit si s 3D grafikou i s videi ve vysokém rozlišení a to při rozumné spotřebě.

Doposud byla Tegra 2 použita pouze u smartbooku Toshiba AC100 a v nadcházejícím tabletu Toshiba Folio 100. Nyní se mezi výrobce využívající tuto platformu zařadí i LG se svými telefony, které se mají objevit na trhu koncem tohoto roku.

Aktuálně nejrychlejší procesory používané v mobilních telefonech jsou A4 od Applu, Snapdragon s taktem 1 GHz od Qualcommu a Hummingbird s taktem rovněž 1 GHz od Samsungu. Ani jeden z těch čipů není dvoujádrový, a tak mají nové telefony od LG šanci stát se nejvýkonnějšími zařízeními na trhu. Prakticky jedinou konkurencí by mohl být dvoujádrový Snapdragon, který má být udajně použit i v novém telefonu od HTC.

Avšak je otázkou, zda tento dvoujádrový procesor bude u telefonů LG opravdu použit, protože v jejich tiskové zprávě tato informace nebyla uvedena, přestože je logické, že každá společnost by se ráda pochlubila prvenstvím v uvedení telefonu s dvoujádrovým procesorem.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse