Broadcom 'hodil kost' Linuxu

11. 9. 2010 01:21    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Miroslav Hoffmann

Zpráva s tímto názvem se objevila na serveru betanews.com a nejedná se v ní o nic menšího, než o open source ovladače pro Wi-Fi adaptéry Broadcomu

Broadcom 'hodil kost' Linuxu

Tento významný výrobce komunikačních čipů oznámil svůj záměr vydávat open source ovladače pro Linux, týká se to minimálně současné, ale i budoucích generací n-kových Wi-Fi adaptérů Broadcomu. Uživatelé komerčních OS se asi jen pousmějí, linuxáci ale vědí, že zprovoznění Wi-Fi bývá občas docela oříšek; odměnou za laborování je však následná podstatně vyšší funkčnost adaptéru.

Představitel Broadcomu tedy sdělil, že kompletní kód ovladače byl již uvolněn, přestože práce na něm stále probíhají. Podporováno je několik současných čipsetů (minimálně BCM4313, BCM43224, BCM43225), počítá se také s podporou v budoucnu vydaných čipů.

Pro uživatele Linuxu to znamená, že v nových distribucích může být (a jistě i bude) nativní podpora pro Wi-Fi od Broadcomu, nebude tedy nutné shánět a testovat upravené ovladače pro využití všech funkcí, které daný adaptér nabízí (což mnohdy ani nepomohlo).

Zdroj: betanews.com

Krátké zprávy

Diskuse