Windows Phone 7 jsou venku, v reklamě si zahrála i Škoda 120

11. 10. 2010 18:48    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Windows Mobile se dočkaly svého nástupce - přicházejí Windows Phone 7

Windows Phone 7 jsou venku, v reklamě si zahrála i Škoda 120

Microsoft po dlouhém čekání vypouští inovovanou verzi systému pro mobilní telefony a kapesní počítače s označením Windows Phone 7. Nová Windows pro mobilní přístroje byla představena již dříve na Mobilním kongresu v Barceloně, oficiálního představení se ale dočkala až dnes. V ČR se první přístroje začnou prodávat 21. října a k dispozici budou modely hned od čtyř výrobců (HTC, Samsung, Dell a LG), do své nabídky je zařadí do konce roku i dva mobilní operátoři.

Krédem Windows Phone 7 by měla být zejména rychlost a jednoduchost ovládání realizovaného dotyky prstů. Výchozím bodem celého systému je přepracovaná domovská obrazovka s celou řadou panelů, které se automaticky aktualizují a vždy zobrazují nejnovějíš informace. Z úvodní obrazovky je zajištěn i rychlý přístup k nejpoužívanějším funkcím přístroje.

Mezi další klíčové vlastnosti patří podpora Microsoft Zune, vyhledávání a mapy Bing, integrace Windows Live! služeb, Microsoft Office nebo třeba také spolupráce se známými vývojáři herních titulů.

Za perličku lze považovat fakt, že v jednom z oficiálních propagačních videí si zahrála i legendární Škoda 120. Pokud se chcete podívat, hledejte video s názvem Season of the Witch.

Zdroj: www.engadget.com, tisková zpráva Microsoftu

Krátké zprávy

Diskuse