Intel zlevnil SSD a do nabídky zařadil 120 GB model

16. 11. 2010 01:02    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

SSD disky tak budou opět o něco dostupnější běžným uživatelům.

Intel zlevnil SSD a do nabídky zařadil 120 GB model

Nová cena disku Intel X25-M Mainstream SATA aktuálně činí 179 USD (při nákupu 1000 kusů) za 80GB disk, který nabízí dostatek místa pro operační systém, aplikace i další potřebná data. Model X25-M s dvojnásobnou kapacitou se prodává za 399 USD.

Společnost Intel rovněž obohatila nabídku o model s kapacitou 120 GB za 239 USD, který nabídne nejlepší poměr ceny a kapacity z celé řady Intel X25-M SSD.

V České republice budou tyto SSD disky k dostání v běžných e-shopech. Základní model Intel X25-V (systémový disk) s kapacitou 40 GB za 99 USD je variantou pro majitele stolních počítačů, kteří mohou na tento disk umístit operační systém a další oblíbené aplikace. Díky tomu bude počítač fungovat rychleji a HDD disk bude možné využívat pro ukládání dalších dat.

Uživatelé, kteří chtějí vyzkoušet výhody SSD disků, si mohou takový disk zakoupit a sami nainstalovat, případně si ho nechat namontovat od odborného technika, nebo zakoupit zcela nový systém od HP, Lenovo a dalších prodejců, kde je již SSD disk součástí standardní výbavy. Aby proces kopírování nebo klonování dat ze starého pevného disku na SSD byl co nejrychlejší, dodává společnost Intel se svými disky novou utilitu Intel Data Migration Software, která pomůže s přesunem informací ze starého pevného disku (včetně operačního systému, aplikací, dokumentů a osobního nastavení).

Zdroj: Tisková zpráva výrobce


Krátké zprávy

Diskuse