iPAD s menším displejem nebude, prohlásil Jobs

20. 10. 2010 00:34    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Oficiálně tak vyvrátil spekulace posledních dní, podle kterých se měl objevit iPAD s úhlopříčkou displeje 7 palců

iPAD s menším displejem nebude, prohlásil Jobs

Podle některých informací se měl iPAD se 7mi palcovým displejem prodávat dokonce ještě před zahájením prodeje současné varianty. I to je možná příčinou vzniku některých fotografií, které vyobrazovaly menší tablet od Applu. Apple každopádně vše přehodnotil a menší varianta se do prodeje nikdy nedostala.

Podle Jobse je jednou z příčin skutečnost, že softwaroví vývojáři musejí upravovat své programy pro každý přístroj s jinou velikostí displeje a Apple se proto snaží co nejméně štěpit svou nabídku. Že je na tom dost pravdy můžeme vidět u produktů se systémem Android, které jsou dostupné s řadou různých displejů pracujících v odlišných rozlišeních, celá situace je zde navíc ještě zhoršena použitím nejrůznějšího hardwaru. Apple takto usnadňuje práci vývojářů s přizpůsobením softwaru pro své produkty. Jobs navíc uvedl, že pro 7mi palcovou úhlopříčku není přizpůsoben ani samotný iOS4.

Důvodů ale může být více - snaha odlišit se od přístrojů s Androidem i obava z horší kvality psaní na menším displeji či horší ovladatelnost programů. Zatím to tedy vypadá, že menšího iPADu se nedočkáme. Na druhou stranu nás již Apple se svými produkty dokázal několikrát překvapit..

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse