Palm žije - představil nový telefon se systémem web OS 2.0

21. 10. 2010 00:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Palm Pre2 vychází ze svého předchůdce, prodávat se začne již tento týden ve Francii

Palm žije - představil nový telefon se systémem web OS 2.0

Po akvizici Palmu IT gigantem HP nebylo zcela zřejmé, jaký bude další osud legendárního amerického výrobce chytrých telefonů a PDA. Nyní je vše jasnější, protože se na trh v nejbližších dnech dostane nový chytrý telefon Palm Pre2 s inovovanou verzí systému webOS 2.0. Hardware nového modelu se oproti původnímu modelu příliš nezměnil - design samotný je velmi podobný, procesor nyní tepe na frekvenci 1 GHz (oproti dřívějším 600 MHz) a fotoaparát navýšil počet megapixelů na pět (oproti třem). Zachována zůstala 16 GB paměť bez možnosti rozšíření.

Podle HP přichází v podobě webOS 2.0 zatím nejvýznamnější aktualizace systému, která přinese např. propracovanější multitasking s funkcí Stacks, vyhledávání Just Type, bohatší možnosti technologie Synergy pro synchronizaci přístroje s různými on-line kanály apod. Výraznou inovací bude podpora HTLM5 a Adobe Flash 10.1. Zajímavostí by mohl být i režim, kdy se přístroj promění v digitální rámeček či hodiny během dobíjení akumulátoru. Vylepšen by měl být také katalog aplikací či podpora Bluetooth klávesnic. Velmi důležitou informací je, že update na webOS 2.0 by měl být brzy dostupný i pro majitele stávajících webOS zařízení.

Palm Pre2 se začne prodávat již tento pátek v síti francouzského operátora SFR, následovat by mělo také zahájení prodeje u amerického Verizonu, později i jinde. Ceny zatím nejsou známy.

Zdroj: www.betanews.com

Krátké zprávy

Diskuse