Dell Inspiron Duo s neobvyklou konstrukcí již příští měsíc

19. 11. 2010 00:14    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Konečně tak bylo odhaleno tajemství tohoto hybridu mezi netbookem a tabletem s revoluční konstrukcí, kterou jsme u žádného jiného současného přístroje doposud neviděli

Dell Inspiron Duo s neobvyklou konstrukcí již příští měsíc

Na první pohled vypadá nový Inspiron Duo jako klasický netbook dostupný v několik barevných provedeních. Pokud jej ale prozkoumáte blíže, zjistíte, že displej je možné přetočit a přiklopit zpět k tělu, čímž vznikne tablet!
(pamětníkům se možná vybaví podobný mechanismus u IBM ThinkPadu 360P)

Displej s úhlopříčkou 10,1 palce nabídne mírně nadstandardní rozlišení 1366 x 768 bodů a je vybaven kapacitní dotykovou vrstvou. V režimu tabletu se aktivuje speciální ovládací rozhraní přizpůsobené pro ovládání pomocí prstů. Výrobce připravil i několik aplikací, které budou těžit právě z možnosti překlopení do tohoto režimu.

Netbook / tablet je založen na procesoru Intel Atom N455 s 2 GB RAM a 250 GB pevným diskem. Zajímavou součástí výbavy je pak HD akcelerátor Broadcom Crystal. Součástí standardního balení budou také Windows 7 Home Premium. Ničím neobvyklá nebude skladba konektorů a rozhraní. Volitelně bude možné počítat objednat také s větším pevným diskem či reproduktorovou základnou JBL.

Tento zajímavý počítač by se měl dostat do prodeje již začátkem prosince za cenu 549 USD (10 450 Kč bez DPH).

Zdroj: www.engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse