Apple třetím největším prodejcem notebooků

8. 12. 2010 03:58    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: Jiří Vaněk

Vyplývá to z průzkumu DisplaySearch. K této pozici mu dopomohl především prodej iPadů.

Připočtením iPadů do prodeje notebooků se stal Apple dle DisplaySearch třetím největším prodejcem mobilních počítačů (a tabletů).

Připočtení prodeje 4,2 milionů prodaných iPadů dosáhly prodeje Apple 6,3 milionu prodaných zařízení (resp 6,8 milionů dle oficiálních údajů Apple). To posunulo Apple v žebříčku prodejců před Dell (s 6,1 milionem prodaných zařízení) a Toshibu (s 4,3 miliony zařízení).

Žebříček prodejů však bezpečně vede Acer (s 9,5 miliony zařízení) a za ním následuje HP (s 9,1 miliony prodaných zařízení).

Z těchto údajů vyplývá, že iPad získal cca 8% trhu a tablet PC celkově budou mít podíl ještě větší. Hlavní nevýhodou iPadu oproti ostatním tabletům je zatím poměrně nízká podpora dalších jazyků mimo angličtiny, což může ovlivnit prodejnost (především trhy v Číně a Japonsku).

Za zmínku také stojí postoj několika dalších firem zabývajících se analýzou trhu, které tablety nezačleňují mezi notebooky (z důvodu jiných OS a především konstrukce). Nicméně tento fakt ovlivní pouze žebříček prodejců a nikoliv fakt, že tablety ukusují prodeje notebooků.

Zdroj: electronista.com

Krátké zprávy

Diskuse