Acer oficiálně představuje notebook Iconia se dvěma displeji

15. 12. 2010 04:22    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Ačkoli se nejedná o zcela nový koncept (s podobným počítačem přišla již např. Toshiba), takovýchto tabletů jsme zatím mnoho neviděli

Acer oficiálně představuje notebook Iconia se dvěma displeji

Iconia bude alespoň zpočátku zcela jistě modelem pro počítačové nadšence a průkopníky. Jeho dva 14ti palcové dotykové displeje totiž slibují zcela nový způsob práce s počítačem. celé prostředí by mělo být kompletně přizpůsobeno k práci se dvěma displeji, z jejichž přítomnosti by měl počítač čerpat při práci s internetem, multimédii i při řadě dalších činností. Displej samozřejmě podporuje multitouch a bude sloužit i pro zadávání znaků prostřednictvím softwarové klávesnice.

Celkově se jedná o velmi dobře vybavený počítač s operačním systémem Windows 7, procesorem Intel Core i5, 4 GB paměti RAM či pevným diskem o kapacitě až 750 GB. Oba dotykové displeje mají stejné parametry - rozlišení 1366 x 768 bodů, úhlopříčku 14 palců a LED podsvícení, data jim pak podává integrovaná grafická karta Intel GMA HD. Samozřejmostí jsou všechny dnes běžné používané porty a rozhraní, volitelně bude možné osadit také 3G modem. Počítač váží 2,8 kg se základní baterií o kapacitě 4000 mAh, jež slibuje až 3 hodiny práce mimo dosah elektrické sítě.

Zdroj: Tisková zpráva výrobce

Krátké zprávy

Diskuse