Microsoft aktualizoval své antiviry pro domácnosti i firmy

22. 12. 2010 01:05    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Nové programy přinášejí zejména lepší ochranu před neznámými kódy i širší integraci s ostatními aplikacemi

Microsoft aktualizoval své antiviry pro domácnosti i firmy

Společnost Microsoft představila nové verze svých bezpečnostních řešení Microsoft Security Essentials a Forefront Endpoint Protection 2010, které chrání počítače před viry, spyware a dalšími škodlivými útoky. Nové verze přinášejí lepší ochranu před známými i novými škodlivými kódy i širší integraci s ostatními aplikacemi ve Windows.

Jednou z novinek v antivirovém programu Microsoft Security Essentials, který mohou zdarma používat uživatelé z domácností a od října 2010 i malých firem s maximálně deseti počítači, je například rozšířené využití heuristické analýzy. To umožňuje rychlejší identifikaci škodlivých kódů a lepší ochranu před jejich doposud neznámými variantami. Program rovněž obsahuje vylepšenou ochranu uživatelů Windows Vista a Windows 7 před útoky ze sítě a má nižší nároky na výkon.

Představena byla také nová verze bezpečnostního řešení Forefront Endpoint Protection 2010 pro firemní zákazníky. Hlavní novinkou je integrace s nástrojem pro správu klientů System Center Configuration Manager 2007 R2 umožňující zjednodušit řadu souvisejících úkolů včetně nasazení a aktualizací serverů, klientů a zařízení. Další vylepšení se odehrála v oblasti heuristických analýz, vylepšení samotného antimalware enginu či aktivního řízení Windows firewallu.

Microsoft Security Essentials je možné stáhnout zde.

Zkušební verze Forefront Endpoint Protection 2010 je k dispozici ke stažení zde.

Zdroj: Tisková zpráva Microsoft


Krátké zprávy

Diskuse