Fujitsu připravuje tablety s Windows i Androidem

6. 1. 2011 00:06    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Zařízení sice zatím nebyla oficiálně představena, společnost přesto dala nahlédnout k tomu, co pro své zákazníky připravuje

Fujitsu připravuje tablety s Windows i Androidem

Fujitsu se výrobě tablet počítačů věnovala již poměrně dlouho, proto není překvapením, že se této oblasti nechce vzdát ani v současné době. První z připravovaných novinek bude vybavena displejem s úhlopříčkou 10 palců a obsahovat bude procesor Atom Z670 s rodiny Oak Trail, který by měl dodat rozumný výkon a zajistit dlouhou výdrž při práci na baterie. Podle použitého procesoru je více než zřejmé, že Fujitsu v tomto případě plánuje nasazení operačního systému Windows. Dále budou k dispozici 2 GB operační paměti, dvě kamery a dvoučlánková nebo čtyřčlánková baterie. Prostředí systému by mělo být nahrazeno upraveným skinem.

Fujitsu ale nechce spoléhat pouze na Windows a proto připravuje i druhý model, který by měl být vybaven třetí verzí operačního systému Android (Honeycomb). Ta by již měla být přizpůsobena i přístrojům s většími displeji.

Modelu s Windows 7 bychom se mohli dočkat již během druhého čtvrtletí letošního roku, Android tabletu se ale zřejmě dočkáme až ke konci roku.

Zdroj: www.engadget.com

Krátké zprávy

Diskuse