BlackBerry PlayBook nenabídne aplikaci pro zprávy ani kalendář

11. 1. 2011 03:08    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Po zahájení prodeje umožní PlayBook pracovat s elektronickou poštou a kalendářem pouze ve spojení s chytrým telefonem stejné značky

BlackBerry PlayBook nenabídne aplikaci pro zprávy ani kalendář

Je to poměrně zarážející skutečnost, protože přístroje s logem BlackBerry jsou právě prací s elektronickou poštou proslulé. Skutečnost je ale taková, že e-mailový klient ani kalendář nebude nový PlayBook nabízet. Místo toho nabídne aplikaci BlackBerry Bridge, která bude údaje jako je elektronická pošta či záznamy z kalendáře synchronizovat z chytrého telefonu BlackBerry připojeného přes Bluetooth. S takto přijatými údaji bude možné pracovat na velkém displeji tabletu, jiná možnost ale standardně nebude. Fakticky to tedy znamená, že se při provozu PlayBooku bez smartphonu neobejdete.

Pokud vezmeme v potaz, kolik pozornosti PlayBook poslední dobou sklízí, jde o dost zarážející skutečnost. Jedná se o jeden z nejzajímavějších produktů letošního veletrhu CES, který by byl skvělým přístrojem pro řadu uživatelů. Takto se ovšem stane závislý na použití telefonů stejného výrobce a odřízne si obrovskou skupinu uživatelů telefonů s Androidem, iOS, Symbianem, Windows Mobile apod. Alespoň tedy v současné době. Zatím není zřejmé, zda výrobce plánuje doplnění těchto funkcí později, nebo ponechá prostor pro software třetích stran.

Zdroj: liliputing.com

Krátké zprávy

Diskuse