Vivitek představil tablet a čtečku s QR-LPD displeji

11. 1. 2011 02:59    Rubrika: Krátké zprávy    Autor: František Doupal

Jedná se o první přístroje, které v praxi nabídnou tento nový typ displeje

Vivitek představil tablet a čtečku s QR-LPD displeji

Současná generace elektronických čteček používá dva typy displejů - černobílé E-Ink displeje a běžné barevné LCD displeje. Výhodou černobílých E-Ink displejů je skvělá čitelnost a nízká spotřeba energie, protože ta je spotřebována pouze v momentě, kdy dochází k překreslení obsahu. Omezením jsou pak pomalejší reakce a samozřejmě absence barev. Barevné displeje jsou pak rychlejší, ale nejsou tak dobře čitelné a mají vyšší spotřebu.

Novinka nazvaná Quick Response Liquid Powder Display (QR-LPD) je svými vlastnostmi podobná E-Ink, nabídne však barvy (to E-Ink již brzy také), reakce by měly být rychlejší a displeje by se měly lépe chovat v chladném počasí.

Vivitek eReader nabídne displej s úhlopříčkou 8,2 palců při rozlišení 960 x768 bodů, vnitřní paměť bude mít kapacitu 4 GB (rozšířit ji bude možné díky microSD slotu) a chybět nebude ani Wi-Fi a 3G (2G) konektivita. Zajímavé je, že přístroj by měl být schopen rozpoznávat ručně psané písmo. Prodávat se však bude zřejmě pouze v Číně, kde by se měl na trh dostat později během letošního roku.

Vivitek e-Pad je tablet s displeje o úhlopříčce 13,1 palců (rozlišení 800 x 600 bodů). Paměť bude i v tomto případě činit 4 GB a bude rozšiřitelná paměťovými kartami, i tentokrát se setkáme s Wi-Fi a 3G. Operační systém přístroje vychází z Linuxu. Společnost u tohoto přístroje zřejmě příliš nepočítá s tím, že by se prodával pod její značkou - mluví spíše o tom, že přístroj bude možné dále přizpůsobit pro prodej dalším výrobcům.

Zdroj: blog.laptopmag.com

Krátké zprávy

Diskuse